В Копринка се готвят за избори, ясни са и кандидатите

Трима кандидати ще се явят на частичните местни избори за кмет на населеното място на 3 октомври 2021 г. Постът в кметството в Копринка отново атакува Кенан Шакир Саид от ДПС. До извънредните избори се стигна след прекратяване на правомощията му като кмет на селото на 27 юли 2021 г. Срещу него бе пусната жалба заради това, че към датата на полагане на кметската клетва на 03.11.2019 г. той е имал регистрация на фирма като ЕТ. Кенан Саид е подал заявление-декларация пред Търговския регистър за заличаване, но след законовия едномесечен срок от полагането на клетвата, едва в началото на януари 2020 година. Той не е уведомил писмено за това председателя на общинския съвет и общинската избирателна комисия. Сега Саид отново се явява на изборите и е кандидат на издигналата го и преди ПП ДПС.

Изненадата е при ПП ГЕРБ. Този път Зина Трифонова е техният кандидат за кметския пост, а не Стойчо Василев, който пък е предложението на партия „Обединена социалдемокрация“.

Още седмица, до 18 септември, в кметството ще се приемат заявленията за гласуване по настоящ адрес в с. Копринка и за гласуване с подвижна избирателна урна. Отстраняването на непълноти и грешки в избирателните списъци ще става до 25 септември. Избирателните списъци ще бъдат обявени в НЧ „Пробуда – 1920 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram