В „КАЗАНЛЪК ВОЛЕЙ – БАГИРА“ ПОСВЕТИХА ШАМПИОНСКАТА ТИТЛА ПРИ ДЕВОЙКИТЕ НА СВОЯ КЛУБЕН ШЕФ ВАСИЛ АРГИРОВ

Untitled-1В „Казанлък Волей – Багира“ посветиха шампионската титла при девойките възраст на своя президент и основен спонсор на клуба Васил Аргиров, който празнуваше своя рожден ден точно в деня, в който „розите“ спечелиха златните медали в тазгодишното първенство в младшата възрастова група.
Така казанлъчанки направиха най-големия подарък на своя шеф, който беше на върха на своитж щастието от големия успех. Въпреки личния си празник, босът на „розите“ на „Багира“ отново показа, че има гоямо и добро сърце и беше в залата, за да подкрепи неговите момичета през цялото време на финалния двубой срещу „Марица“ (Пловдив). Те пък му се отблагодариха с отлична игра, шампионска титла и златни медали, като се изкачиха на върха в тази възраст.
Така благодарение най-вече на Аргиров – Казанлък записа първа историческа титла за клуба при девойките, а състезателките веднаха наобиколиха рожденика като му връчиха купата.
Според специалистите именно Аргиров безспорно има огромна заслуга за големия възход и просперитет на казанлъшка детско-юношеска волейболна школа и основна роля за възраждането изобщо на женския волейбол в града на розите.
Въпреки, че е от Стара Загора, Васил Аргиров чрез неговата фирма “Багира” е генерален спонсор на целия казанлъшки волейболен клуб. Техническите му хипермаркети и магазини “Багира” вече са известни в цяла България и са първите такива в Стара Загора и Казанлък. Разполагат с над 50 000 артикула номенклатура – машини и инстументи, железария, всичко необходимо за поддръжката на дома и градината.
Както е известно „Казанлък Волей – Багира“ постигнаха голум успех като спечелиха шампионската титла при девойките младша. Младите волейболистки на „розите“ разбиха на пух и прах амбициите на традиционно силните школи на столичните ЦСКА и Левски и пловдивската Марица и го поставиха на колене, като ги победиха в директните си мачове с тях. Това стана на завършилия онзи ден в столичната спортна зала „Христо Ботев“ в София държавен финален турнир от тазгодишното волейболно първенство при девойките младша възраст. Така момичетата на треньора Петър Дочев нагледно доказаха, че са безспорно най-добрият отбор у нас на тази възраст и заслужино вдигнаха шампионската купа.
В спора за шампионската титла на държавните финали в столичната зала „Христо Ботев“, младите „рози“ надделяха на финала над Марица (Пловдив) с 3:2 гейма след повече от два часа битка. С този успех те триумфирахана върха със златните медали, а за маричанки останаха сребърните отличия.
Нека припомним, че шампионската титлата е първа за девойките младша в историята на „Казанлък Волей – Багира“, , който досега имаше само второ място от миналия сезон. Двубоят пък бе своеобразно повторение на финалана първенството за младша възраст от сезон 2013/2014, когато двата тима отново спореха за титлата, но Марица спечели златото, а „розите“ останаха вицешампиони на свой терен.
С тази победа представителките на „Казанлък Волей – Багира“, взеха реванш, като записаха името си сред шампионите на България.

Информационна агенция „ТЕМПО НЮЗ“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram