В деня на Казанлък отличиха цялото Ковид отделение в града

След официалната церемония по издигане знамето на града и за празника на Казанлък на централния площад „Севтополис“ бяха раздадени отличия за заслуги в няколко сфери.

За справяне с ковид кризата и спасяване на човешки животи, за проявените милосърдие, човеколюбие, съпричастност, отличия бяха връчени на десет здравни работници и доброволци в казанлъшкото ковид отделение към МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“. Управителят д-р Кети Маналова благодари на Кмета и Общински съвет – Казанлък за съдействието: „Благодарим за моралната, финансовата подкрепа, за съпричастността през цялата изминала година!“. Тя благодари на целия екип на болницата, които денонощно смело се бориха с вируса и пожела вече само родилното отделение в града да е пълно.

Трима преподаватели бяха наградени с грамоти за заслуги в сферата на образованието заради високи постижения през учебната 2020 / 2021 година.

Пет казанлъшки ученици на различна възраст получиха грамоти за високи постижения в национални и международни изяви през изминалата година.

На известния казанлъшки фотограф-художник Бедрос Азинян Кметът на Казанлък връчи грамота за изключителен принос в сферата на културата, за съхраняване на паметта на Казанлък, преразказана от поредица фотографски проекти за града и Долината, получили международно признание. „Книгата „Моят Казанлък“ е сбъднатата мечта на моя баща Артин Азинян, която успях да реализирам точно в тази тежка година.“, сподели Бедрос Азинян.

Снимка: Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram