В Гурково отбелязаха стотния ден от началото на мандата на Кънчо Папазов

️В 1️⃣0️⃣0️⃣-тния ден от началото на мандата кметът Кънчо Папазов се срещна с председателите на политическите партии, които застанаха зад него. „#Диалогичност, #аналитичност и #публичност са водещите критерии в дейността на нашия екип през първите три месеца и ще продължим с това“, каза кметът. Той обобщи дейностите, делата, които води Общината, срещите и плановете на общинското ръководство с оглед приоритетите във вече приетата програма за управление през мандата.

💢️„Със заместник-кметовете направихме преглед на #инфраструктурата в общината, бюджетните #параграфи, ресурсната #обезпеченост, изслушахме различни гледни точки и за съжаление финансовата рамка в размер на 11 млн. лв. през 2024 година няма да е достатъчна да покрие нуждите на жителите. Добра стъпка са осигурените от държавния бюджет близо 11 млн. лв. за инвестиционни обекти“, подчерта Папазов.

🟩️През последните години не се е акцентирало върху важния критерий за външно финансиране – #проектиране на належащи обекти, за които сега можеше да се търсят средства за реализация, както не се е инвестирало в #чистотата на града и населените места, не са решавани дългогодишните #проблеми, които днес тежат на населението. Това коментираха председателите на политическите партии, след представеното от кмета състояние на общината и предстоящия план за действие. В срещата участваха Димитър Драчев (ГЕРБ), Надежда Христова (ПП-ДБ), Иванка Димитрова (БСП), Красимир Колев (Възраждане), Пенчо Пенчев (ИТН) и Валентин Ангелов (ВМРО).

💢️Заедно обсъдиха добри практики за справяне със #замърсяването на околната среда, които могат да се приложат и в община Гурково. Звеното по сметопочистване, разполагащо с минимален ресурс, в който са вложени много средства за нефункционални машини, спазва стриктно въведените нови графици и въпреки това нарушители продължават #безразборно да хвърлят отпадъци от бита, за които това е начин на живот десетки години.

🟩️С право изрядните данъкоплатци настояват да е чисто и приветливо и е време да се открият конкретните лица, които от години създават нерегламентирани сметища, същевременно толерирани от местната власт.

💢️На срещата стана ясно, че от следващата седмица ще бъдат строго прилагани текстовете на Наредбата за управление на отпадъците, Наредбата за осигуряване на обществения ред, Наредбата за изграждане и опазване на зелената система и законите на РБългария.

➡️В понеделник предстои Общинският съвет да разгледа проекта на бюджет на община Гурково.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “В Гурково отбелязаха стотния ден от началото на мандата на Кънчо Папазов

  1. А в Казанлък отбелязаха 100-я ден от фалита на фирма Топалов.Обръсна го!

Comments are closed.