В градския транспорт в Стара Загора – натъпкани като сардели

Натъпкани като сардели – така старозагорци пътуват в градския транспорт.

Градски автобус по линия 62 посока Железник – с. Преславен се препълни. Пътниците са пътували прави и са се блъскали един в друг поради липсата на достатъчно пространство. Това става ясно от публикация в социалната мрежа Фейсбук.

Божидар В. е споделил кадри от препълнения автобус. Ние сме като едно „малко“ семейство“, е написал лаконично младежът, пътувал в автобуса.

Във видеото се чува пътничка, която казва: „Снимай и пускай – това е безобразие“.

Станислав написа в коментарите под публикацията, че пътуването с градския транспорт е кошмарно и по линия 17.

„Това е с цел да ни сплотят, да сме единни“, пошегува се Лазар Д.

Денислав С. пък не откри нищо нередно в създалата се ситуация. „Че в много градове това се случва, дори и на запад, особено в час пик, не знам какво само ревете…“, написа той.

От Тролейбусни и автобусни превози, гр. Стара Загора посочиха, че автобусите „Solaris“ имат 30 седящи и 50 правостоящи места. Te отбелязват, че по предложение на кмета на Стара Загора и одобрение на част от общинския съвет, цените на картите за ученици и пенсионери са станли на минимални цени. Бе приета и карта 365. 

„Всичките тези усилия постигнаха желаната цел и многократно се увеличи броят на продадените карти. След закупуването на новите електробуси, се осигури увеличаване на ползвателите на градският транспорт, облекчаване на трафика в града и по-чист въздух за всички старозагорци. Получихме първите 11 електробуса и очакваме останалите“, добавят от Тролейбусни и автобусни превози. Те гарантират, че с пристигането на останалите нови електробуси, ще бъде увеличен и интезитетът на линиите. 

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram