В гимназията по лека промишленост и туризъм не пестят сили – раздадоха десетки подаръци

Над 1500 лева събраха ученици на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък в няколко благотворителни инициативи. Тази година учениците са решили голяма част от парите, събрани в рамките на коледен базар и изложба да отидат за Димитър от Казанлък. Историята на баба Веска, която събира средства за своя син, като продава саморъчно изплетени шапки, шушони, ръкавици и терлици, е развълнувала всички, обясниха от училището. Импровизираната й сергия е разположена на ул. „Искра“ в Казанлък.

Баба Веска е на 66 години, възпитаник на Текстилното училище. Била е в първите випуски на новопрохождащото учебно заведение, което днес е ПГЛПТ. От 33 години, заедно със съпруга си, се грижат за Димитър. Той е на 35 години и има остра форма на епилепсия. Нуждае се от постоянни грижи и внимание.

Баба Веска използва и инвалидна количка, с която превозва плетивата и домашния мед, също предлаган за продан. Именно тук, учениците я откриват, за да й връчат помощта от 830 лева.

Други 300 лева училището ще дари за кампанията „Дай живот в Казанлък – да подкрепим родилно отделение“. За малката Велина от Бургас са изпратени 220 лева в сметката на болното момиченце. 3-годишната бургазлийка се нуждае от 22 100 евро за лечение в турска клиника.

Водени от принципа „Предай нататък“, в Националната седмица на четенето, възпитаниците на ПГЛПТ събраха 196,89 лева, закупиха и предоставиха 82 книжки с детски приказки на ДГ „Слънчице“ в Казанлък. Младежите подаряват играчки- нови и запазени, на малчуганите от ДГ „Еделвайс“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram