Въоръжен отвлече детето си от Абланица и го доведе в Шейново /обновена/

Мъж от казанлъшкото село Шейново отвлече собственото си дете вчера. 2-годишното момченце живеело при майка си в гоцеделчевското село Абланица, след като родителите се разделили. Таткото, обаче, въоръжен с пистолет, нахлул вчера в детската ясла на родопското село и откраднал малчугана. После го довел в Шейново. Гоцеделчевската полиция била вдигната на крак и за няколка часа установила къде се намира детето
Случаят е предаден на отдел „Закрила на детето“ в Казанлък и за него ще се грижи институцията до развода на двамата родители и постановяването на родителските права. От там не отрекоха, че знаят за случая, но не разкриха подробности.

Кметът на Шейново николай Терзиев също потвърди случилото се.

Юсеин Караделиев, отвлякъл детето си, е регистриран по адрес в казанлъшкото село Долно Изворово, но никога не е живял там. Хващал се на работа като строител, научи Пресс тв. С майката на детето Севим Ханьова нямали подписан брак, живеели в Шейново, но не се разбирали добре и тя се прибрала при родителите си в Абланица. Вчера сутринта Севим  оставила момченцето в детската ясла и час по-късно й било съобщено, че синът й е взет насила от мъже, които нахлули в детското заведение и заплашили персонала с пистолет.

По последна, но не потвърдена информация, детето е при баба си и дядо си в Шейново в момента.

За бруталното нахлуване в детското заведение, за заплахите на персонала с пистолет и за насилственото отнемане на детето срещу бащата е образувано досъдебно производство.

На снимката: Детската ясла в Абланица

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram