Вълнение, настроение и усмивки сред ученици, учители и родители в Павел баня 

С вълнение, много настроение и усмивки започна Новата учебна 2023/2024 г. в училищата в община Павел баня. Ученици, учители, непедагогически персонал и родители с трепет очакваха първия звънец, за да бъде поставено началото на пътя към знанието. 

Днес всеки ученик в общината получи подарък от кмета Иса Бесоолу с пожелание за успешно начало и на добър час: “Бъдете амбициозни! Бъдете творци! Искайте и изисквайте, но и давайте, и благодарете!  Доверете се на Вашите учители. Те са тези, които в следващите месеци ще държат ръката Ви, за да вървите по-леко по пътя към знанието!”

На всички директори на училища и детски градини кметът Иса Бесоолу подари букети с цветя. 

С напълно обновен кабинет по сервиране Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство в Павел баня посрещна днес учениците си.

Първият звънец удари и в СУ “Христо Ботев” в града, където най-развълнувани бяха първокласниците. 

Тази година 1120 деца от 1 до 12 клас прекрачват прага на училищата в община Павел баня. 

На територията на община Павел баня има 10 учебни заведения. В осемте училища в: Осетеново, Манолово, Александрово, Тъжа, Търничени, Габарево, Скобелево и Горно Сахране, обучението се извършва от 1 до 7 клас, а в СУ „Христо Ботев” в гр. Павел баня е от 1 до 12 клас, в Професионалната гимназия по ресторантьорство и  хотелиерство в гр. Павел баня – от 8 до 12 клас. 

През август кметът направи първа копка на физкултурен салон за учениците на СУ „Христо Ботев”. Така на тях повече няма да им се налага да ползват общо съоръжение с учащите в Професионалната гимназия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram