Възпитаниците на Елена Юлиянова с нови награди

3 втори и специална награда спечелиха трима от възпитаниците от класа по пиано на изтъкнатия казанлъшки педагог Елена Юлиянова. Отличията бяха завоювани по време на международния фестивал конкурс „Надежди, таланти майстори“, който се проведа в Добрич и курортен комплекс „Албена“. 17-то издание на фестивала събра на своите сцени таланти до 35 години от 21 държави от цял свят. Изпълненията на участниците бяха оценявани от международно жури, в което влизаха представители на САЩ, Германия, Русия и др, председателствани от проф. Виктор Чучков.

Успехите на казанлъчани: В първа възрастова група до 11 години в конкуренция с над 30 участника, за своето отлично изпълнение 8 годишният Виктор Владков от СОУ „Екзарх Антим І“ завоюва 2-ра награда.

Във втора възрастова група- до 14 години, при изключително ожесточена конкуренция, възпитаничката на музикалната паралелка в СОУ „Екзарх Антим І“ Александра Симеонова бе отличена също с 2-ра награда.

В групата до 19 години, където имаше конкуренти от Южна Корея, Русия, Германия, представители но общо 11 нации, казанлъчанката Сибел Зейнелова, представител на ШИ „Емануил Манолов“, завоюва 2-ра награда. Сибел спечели и специалната награда за най-добро изпълнение на български композитор /Токата от Васил Казанджиев/, както и едногодишна стипендия от Министерство на културата.

Участието на казанлъшките таланти, с ръководител изтъкнатия клавирен педагог Елена Юлиянова, стана възможно и с финансовата подкрепа от страна на ръководството на СОУ „Екзарх Антим І“ и подкрепата на директора Радиана Стефанова.

Г. Манев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram