Възможностите за финансиране на проекти представи ЕИЦ в Казанлък

Областният информационен център Стара Загора запозна представители на читалища, бизнеса и общинската администрация в Казанлък с възможността за финансиране на проекти по отворените схеми на ОП „Развитие на човешките ресурси“ по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007 – 2013 г. Във фокуса на срещата бяха схемите по програма Развитие на човешките ресурси – „Ново работно място“

„Живот в общността“, „На път“, „Първа работа“, „Подкрепа за заетост“.На участниците в срещата бе акцентирано и върху възможностите предоставяни от Фонд социална закрила за организиране и провеждане на културни, спортни и други мероприятия, насочени към социално включване на рискови групи от населението. Максималният размер на безвъзмездната помощ е 10 000 лева като собственото участие на кандидата е 10%.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

С.Илиева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram