Второ място за юноша на „Лястовица“ в Стара Загора

В Стара Загора се състоя кръг от Черноморската лига по колоездене за момчета и юноши младша възраст. Колоездачите на „Лястовица“ записаха тук своето първо масово участие  във веригата състезания, стартирали още през март край морето.  В отбора на Казанлък с най-добро представяне е юношата Мартин Папанов, който завърши втори от близо 40 участника, десети е в генералното подреждане след четвъртия старт на веригата „Черноморска лига“. Макар, че това е третото му състезание, дебютантът на „лястовиците“ Дамян Колев е с 8-мо място при юношите в Стара Загора. Четвърти при момчета младша възраст за Купа Стара Загора е казанлъчанинът Светослав Генчев. Проблем с велосипеда бе причина за отпадането на Денис Искрев от състезанието, въпреки че имаше големи шансове за място в тройката при по-малките. В крайното класиране след 4-ти кръг на лигата е 11-ти при момчета старша възраст.
Следващият етап от Черноморската лига е на 26 април, но казанлъчани че карат в Сливен, седмица по-късно, на 1 май. За юноши старша възраст се уговаря участие в четириетапно състезание  в Слънчев бряг.
Обявеното по предварителна програма за края на април традиционно състезание „Тракийски царе“ и Купа „Георги Коев“ ще бъде изтеглено за по-късна дата, съобщиха още от клуб „Лястовица“. Намеренията на организаторите е тази година то да бъде осъществено на пистата на Колодрума, като за целта ще бъдат отремонтирани участъци от трасето. Проявата е отложена за началото на лятото.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram