Времето, днес

Днес атмосферата над страната ще бъде неустойчива. Облачността ще е значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици, на повече места в Западна и Централна България. Очакват се и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. В отделни райони валежите ще са интензивни и значителни по количество. Ще има и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток, по най-високите части – от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 11°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. На отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 20-23°. Температурата на морската вода е 15-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram