Волейболистки на Казанлък съпричастни с участта на Петя, даряват лични средства

ВК „Казанлък“ се ангажира с благотворителна кауза, в помощ на лекуващата се от тежко заболяване 23-годишна казанлъчанка Петя Мирчева. Нейната история ви поднесохме в новините на ПРЕСС ТВ, а съдбата на младата жена, която е майка отскоро, трогна десетки хора, които се опитват да помогнат на семейството й.
Волейболният тим приканва всички фенове на този спорт и казанлъчани да проявят съпричастност и дарят средства за лечението на младата жена. С каузата се е заела една от ключовите състезателки в отбора Веселина Григорова.

По време на утрешната среща от 18-ти кръг на волейболното първенство на България при жените в елита срещу столичния „Левски“ ще бъдат събирани средства за животоспасяващата терапия на Петя, която е покосена от тежка болест, рядко заболяване, здравната каса не финансира лечението му.
Ежемесечната сума за лечението без транспортните разходи до София, нужна за скъпоструващите лекарства и процедури, е около 11 хиляди лева. Към този момент лекарите не могат да предвидят колко процедури са необходими за ремисия на заболяването. Единственият начин да започне лечението е като се платят медикаментите.
Очаквайте подробности!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram