Внимание! Румънци въртят номера на магистралата

На 14 февруари в 16,00ч. във Второ РУП – Стара Загора е получено съобщение, че няколко мъже и жени спират случайно преминаващи автомобили и в двете платна на АМ „Тракия”,  при км 197-ми.

Изпратеният на място полицейски екип установява девет лица, румънски граждани, които са се придвижвали с два автомобила – „Опел Вектра” и „БМВ”. В процеса на извършване на проверката на място се е явил 37- годишен мъж от гр.Несебър, който заявил, че няколко минути по – рано е пътувал по магистралата и един от румънските граждани му  махнал с ръка да спре. След като го въвел в заблуждение, че му е свършил бензина и няма пари в българска валута, румънският гражданин му продал масивен златен пръстен за сумата от 57 лв., за който 37 – годишния мъж малко по – късно установил, че е неистински.

При извършения обиск на деветимата румънски граждани са намерени и иззети 3 000лв. и синджирче с медальон от жълт метал.

По случая е образувано досъдебно производство, а с постановление на РП – Стара Загора за 72 часа е задържан извършителят на измамата – А.Д. на 25 години. Останалите осем румънските граждани са задържани за срок до 24 часа във Второ РУП – Стара Загора. Работата по случая продължава.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram