Влизаме със защитна маска и ръкавици в библиотеката

От 14 май Общинска библиотека „Искра“ възобновява работата си със своите читатели в традиционното работно време – от 9:00 до 18:00 ч. в дните от понеделник до петък и от 9:00 до 13:00 ч. в съботните дни. Отворени ще бъдат всички отдели и филиали на библиотеката, но достъпът до библиотеката ще се осъществява при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки.

Читателите трябва да са със защитна маска и ръкавици. Задължителна ще е и дезинфекцията на ръцете и обувките на входовете на библиотеката. В залите за заемане на литература за дома ще бъдат допускани до 5 читатели едновременно, като  строго ще се съблюдава и спазването на необходимата дистанция, а престоят на читателите в библиотеката се ограничава до 15 минути.  

Читалните ще работят при подобен режим- спазване на дистанция  и ограничен престой до 30 минути, максимум 5 потребители. Помещенията за обслужване на читателите ще подлежат на дезинфекция на всеки 4 часа. Върнатите библиотечни документи ще подлежат на 72-часова карантина, преди да бъдат предоставени за ново ползване. Няма да се налагат глоби за закъсняло ползване.

„Умоляваме гражданите да разберат изискванията, да бъдат търпеливи и изпълнителни при спазването на мерките в защита на тяхното здраве и това на служителите от библиотеката“, призовава директорът на ОБ „Искра“ Анна Кожухарова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram