Вицепрезидентът Маргарита Попова е гост на честванията на връх Шипка

Кулминацията на Националните чествания „135 г. Шипченска епопея“, които се провеждат под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев, е тази събота, 25 август.

В 12.00 часа на връх Шипка ще се проведе тържествена церемония. В 13.00 часа, източно от Паметника на свободата, започва възстановка на Шипченските боеве, изпълнена от членове на Национално сдружение „Традиция“. На церемонията ще присъства вицепрезидентът Маргарита Попова.

От 10 часа ще се и проведе Четвъртото мемориално планинско бягане „Шипченска епопея“, организирано от Българската федерация по лека атлетика, под патронажа на кмета на община Казанлък. На площад Севтополис“ предстои да бъдат представени участниците в 31-то планинско автомобилно състезание „Шипка 2012“. Стартът на състезанието ще бъде даден на 26 август от 10.30 ч. на пътя за вр. Бузлуджа.

За желаещите да посетят тържествата на връх Шипка в съботния ден Община Казанлък организира транспорт, като автобусите тръгват в 9 ч. пред хотел „Казанлък“. Цената на билета е 4 лв. в двете посоки.

По повод националното честване на 135-годишнината от Шипченската епопея от 9.00 до 15.00 часа се преустановява движението на транзитно преминаващите МПС по път I-5 Габрово – Шипка- Казанлък, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). През това време транзитният трафик ще се извършва през прохода Хаинбоаз (II-55). През прохода Шипка ще се пропускат само автобуси и леки автомобили с участници и гости на мероприятието, както и организираният междуградски автобусен транспорт.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram