Виртуална уличка на занаятите си направиха в Казанлък

Занаятчийката Цветана Захариева, казанлъчанка, създаваща красота за местни и гости на Казанлък, направи страничка във Фейсбук, провокирана от новите обстоятелства и липсата на редица събития от традиционния афиш на Празник на розата, едно от които е Улицата на занаятите.

„Едно от най-колоритните мероприятия от Празника на Розата тази година ще отсъства!
Аз съм от хората , които са участвали от първата „Улица на занаятите“ в нашия град
(която беше организирана от фондация „Джайка“ с подкрапата на Общината по времето на кмета Дамянов) до миналата година:)
Всички виждаме в какво се превърна Улица на занаятите в последните години! Моето желание е в тази група да се върнем към първоначалния замисъл – да се представят творците от Казанлък!!!
Ясно е,че условията не позволяват това да се случи на любимата ни улица „Искра“, но нищо не ни пречи да се „срещнем“ тук!!!
Още по-ясно е, че творците на свободна практика в България не срещнаха никаква подкрепа от Държавата или Общината в тези трудни за оцеляване времена, затова ще ви помоля да споделите групата сред вашите приятели и близки!
Нека творим красота!!!
Цветана от Долината“

Страницата вече има около 80 последователи, има си и правила: да участват само автори от Казанлък, които да качват снимки в собствен албум с добавено описание.

Местните приложници вече споделят фотоси на свои произведения, а също и спомени от колоритната и многолюдна Улица на занаятите, привличаща всяка година хиляди на ул.“Искра“. Част от фото-спомените са „дъждовни“, но пък много емоционални, коментират занаятчиите.

От друга снимка става ясно, че един-единствен път присъствалите в Улицата на занаятите са получили грамоти за участие от общината.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram