Вечер на английския език в ХГ „Кирил и Методий“

С Вечер на английския език учениците от 5,6 и 7 класове със засилено изучаване на английски език на ХГ „Св.Св. Кирил и Методий” за пореден път демонстрираха по нетрадиционен начин своите знания, придобити в учебните часове по английски. История на пицата и…географията, състезание Спилинг би са само част от идеите, реализирани в тази вечер. Акцент в нея бяха драматизациите „Снежанка и седемте джуджета”, „Принцесата и граховото зърно” и Шекспировата пиеса „ Сън в лятна нощ”.
Идеята за тази Вечер на английския език е на преподавателя по английски в гимназията Цветнин Станчев. Тя вече е факт и благодарение на останалите негови колеги, които преподават в паралелките със засилено изучаване на английски език и разбира се, на учениците.
Тези езикови паралелки с прием от пети клас в Хуманитарната гимназия в Казанлък имат своя безспорен успех , споделя директорът на гимназията Слави Радев . Той изрази и своето разочарование от факта, че на училището не е разрешено разкриването и на паралелка с испански език, от това биха загубили казанлъчани, заключи Радев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram