Вдигат цените за посещение в Паметника на свободата

От 2 май ще плащаме по-скъпо при желанието си да разгледаме експозицията в Паметника на свободата на връх Шипка, тъй като от тази дата влизат в сила новите цени на входните билети и екскурзоводските беседи за индивидуално и групово посещение.

Входът за възрастни вече ще е срещу 4 лева, а учащи (ученици, студенти и докторанти) и пенсионери ще заплащат по 2 лева. Поскъпва семейният билет (родители с лица от 7 до 18 годишна възраст), който ще се продава на цена от 8 лева. Повече ще даваме и за беседите с участието на екскурзовод -15 лева, ако е на български език, и по 20 лева за чужд език. Най-скъпата услуга ще струва 50 лева – за обиколка и беседа по историческите места на територията на НПМ „Шипка- Бузлуджа“.

Както и досега, на всеки първи понеделник от месеца входът в Паметника на свободата е безплатен. Освободени от такси пък ще са лицата до 7-годишна възраст, със специфични увреждания и техните придружители, български и чуждестранни работници в музеи и галерии, ветераните от войните и военноинвалиди.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram