Вали в събота, но остава топло

Днес времето ще бъде предимно облачно. Преди обяд валежите временно ще спрат, но вечерта от югозапад отново ще завали дъжд, който през нощта ще обхване цялата страна. Ще духа до умерен, в Източна България и на места северно от планините силен вятър от юг-югозапад, който вечерта и през нощта още ще се усили. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 12° и 17°, в София – около 14°.

В планините ще бъде предимно облачно. Ще има превалявания от дъжд, над 2200-2300 метра – от сняг. По-значителни ще са валежите вечерта и през нощта. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, след обяд временно ще се разкъса и намалее. Вечерта от юг на север ще завали дъжд. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 17°, температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде от 2 бала в района на Бургас до 4 бала към Шабла и Калиакра.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram