Български фирми от сектор козметика и парфюмерия участват в търговска мисия до Германия

От 31 март до 3 април 2014 г. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) провежда търговска мисия до Хамбург с участието на представители на 15 български фирми от сектор козметика и парфюмерия.

Нашите производители ще присъстват на официално откриване на Международната изложба InCosmetics 2014 в Хамбург, ще участват в двустранни срещи и семинари по интереси, където ще се запознаят с актуални тенденции в козметично-парфюмерийния бранш. В програмата на търговската мисия е предвидена среща с ръководител СТИВ – Берлин и дискусия на тема „Как да изнасяме за Федерална Република Германия?“

В състава на търговската мисия до Хамбург са включени представители на следните фирми: Билка Лайфстайл ООД – София, Биотрейд България ООД – София, Боди – Бюти ЕООД – Пловдив, Вентони-Козметик ООД – Рудозем, Веселино ЕООД – Казанлък, Икаров ЕООД – Пловдив, Интермед 1 ЕООД – София, Лидера трейдинг ЕООД – София, Масе Продакшън ООД – София, Розаимпекс ООД – Пловдив, Стар Нейлз – България ООД – Пловдив, СТС Холдинг Груп ООД – Габрово, Томи Шоу Козметикс ЕООД – Казанлък, Тонеш ООД – Бургас, ЕТ Христина – Христина Ганджулова – Костенец.

Провеждането на търговски мисии в чужбина е един от инструментите, които ИАНМСП прилага в дейността си по развитието на експортния потенциал на българските малки и средни предприятия. Те предоставят възможност за осъществяване на преки контакти между български предприятия с потенциални чуждестранни партньори, насърчаване на производствено коопериране и сключване на обвързани сделки. Участието в търговските мисии в чужбина води до повишаване на експортната култура на предприемачите чрез запознаване на място със специфичните изисквания за отделните стокови групи, адаптиране на българските продукти към съответния пазар, внедряване на добри производствени и търговски практики. Създаване на бизнес партньорства, познаване на специфични начини за промотиране на българските стоки водят до увеличаване обема на българския износ за приоритетни чуждестранни пазари.

Търговската мисия до Германия се организира по Проект № BG161PO003–4.2.01-0001 „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия“, по който ИАНМСП е институционален бенефициент. Финансирането е от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007 – 2013 г. Със средствата на проекта Агенцията поема разходите на участниците за: самолетен билет, вътрешен транспорт и трансфер, хотелско настаняване и логистика на място.

Христо Христов

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram