„Българският преход от социализъм към капитализъм” ще гостува в Казанлък

На 9 септември от 18:00 часа в камерната зала на ДК „Арсенал“ Митрю Янков ще представи на казанлъчани книгата си „Българския преход от социализъм към капитализъм“.

Книгата е фундаментален научен труд, който обективно, научно, изследователски анализира социално-икономическите и обществено-политическите явления в страната ни и предлага пътя на изхода на България от задънената улица, в която я вкара дивият капитализъм.

В книгата е разкрита убийствената приватизацията, която  на безценица продаде стратегически за страната ни и националната сигурност отрасли, като енергетиката, съобщенията, тежката промишленост, в това число и военната промишленост.

От книгата могат да се направят и обективни оценки за ролята на ръководните личности в историческите превратности на общественото развитие.

Книгата „Българския преход от социализъм към капитализъм“ на професор Янков е една дисекция  на българския преход от близо.

Професорът по философия Митрю Янков е роден в с. Ефрем, Хасковско. От 1995 до 1999 г. е професор в Славянския университет, след това чете лекции по философия и политология и основи на управлението в ИССТ. Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ и Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

Публикувал е над 200 научни труда. Негови статии излизат на страниците на авторитетни чужди академични списания по философия.  Дълги години е член на редколегията на „Философска мисъл“, „Съвременни социални теории“, „Ново време“ и други.

Участва в редица световни конгреси по философия във Виена, Дюселдорф, Москва и други.

Организатор на събитието е Българската социалистическа партия в Казанлък.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram