Българските медии се уплашиха, македонските – не!

Изключение прави казанлъшкият сайт „Пресс ТВ“ и от групата „24“

На 04.05.21 г. ясно си пролича зависимостта и страха у повечето български медии да отразяват новините такива, каквито са. На 04.05.21 г. една от големите новини беше, че Европейският парламент започва разследване срещу България по Петиция на старозагорския журналист Михаил Михайлов заради нарушаването на човешките права в България, нарушаване на правата на македонското малцинство, както и заради неадекватното поведение на България спрямо Северна Македония при преговорите на последната за членство в ЕС.

Не са много Петициите, които Европейският парламент приема да разгледа, а това че Петицията на Михаил Михайлов е приета за разглеждане стана ясно точно на 04.05.21 г. Веднага Михайлов изпрати прессъобщения до всички национални български медии, както и до регионалните медии в град Стара Загора, но от всички само казанлъшкият сайт „Пресс ТВ“ и сайтовете от групата „24“ отразиха тази важна новина, която е поредният шамар за правителството на Бойко Борисов и Красимир Каракачанов.

За сметка на това обаче Михаил Михайлов стана звезда в новинарските емисии на македонските телевизии и в „хедлайна“ на македонските сайтове. За тези българи, които не разбират какво значи спазване на човешки права, Михайлов обяснява, че ако се сърдят на някого за изпратената от него до Европейския парламент петиция (въпреки че Михайлов не е македонец), то трябва да се сърдят на Борисов и Каракачанов за неадекватното им поведение спрямо македонците, което води до непрестанното излагане на България в Европа и по света.  

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram