БЧК- Казанлък също ще набира средства за бежанците в България

Българският Червен кръст откри кампания за набиране на средства за осигуряване на хуманитарна помощ за непрекъснато увеличаващия се брой чужденци, търсещи убежище и сигурност на територията на нашата страна.
Тя се организира в подкрепа на усилията на държавните институции за преодоляване на кризисната ситуация и осигуряване на хуманитарна подкрепа от първа необходимост за стотици бежански семейства, останали без дом и препитание.
Информация за старта на кампанията, за нуждите на хората в центровете за настаняване и начините за набиране на средства желаещите да помогнат могат да получат и на място в местния офис на червенокръсците в Казанлък на ул. „Л. Кабакчиев“ №6. Още в петък в него ще бъде поставена каса за
набиране на дарения, съобщи Зорница Антонова, специалист по младежки дейности към БЧК в Стара Загора. Дарения за бежанци могат да бъдат направени и във всеки друг офис на Български червен кръст (БЧК) в страната.
На сайта на БЧК е публикувана Банковата сметка за дарения от граждани и фирми. Всеки може да дари по 1 лев със SMS НА 1466 за всички мобилни оператори.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram