Бусът с помощите от Казанлък ще пътува за Украйна

Българският червен кръст в Казанлък организира кампания за събиране на помощи за бедстващите в Украйна. Над 40 души преминаха през пункта на организацията на ул. „Любомир Кабакчиев“ 6 само до 13:00 часа, за да оставят дарения – нови дрехи, одеала, хигиенни материали, спални комплекти, бельо и обувки. Сред първите, посетили обекта на БЧК тази сутрин, са служителите на музей „Искра“ и Художествената галерия, а след тях и много граждани. Носят чували с дрехи и принадлежности, санитарни материали, всичко от първа необходимост, разказва координаторът на кампанията в града на розите Катя Василева.

След 15:00 ч. бусът с помощите ще отпътува за Областната структура на червенокръстците в Стара Загора, а последна спирка ще бъдат структурите на международната организация в Украйна. Помощите, които се събират в цялата страна са предназначени за хората там, страдащи от войната.

Следващата дата, на която пунктът в Казанлък ще отвори отново и ще събира дарения за хората на Украйна, е 23 март от 9:00 до 15:00 часа.

Всеки, който желае да предостави 1 лв. за каузата, трябва само да изпрати sms на кратък номер 1466.

Може да се дари и по банков път на следната банкова сметка в лв.:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG23UNCR76301077778563
UNCRBGSF
(За пострадалите от конфликта в Украйна)

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram