Бузовград тази вечер скърби за Ванко, десетки почетоха неговата памет

В памет на починалото дете – 14-годишният Иван Седмаков, жители на Бузовград излязоха на мълчалив протест в центъра на населеното място. Гражданите донесоха цветя и палят свещи, за да е светло и на душата на момчето, жертва на пътен инцидент. Виновникът за катастрофата е 57-годишен мъж от с. Розово, който днес се изправи пред съда. Грози го присъда от 5 до 20 години затвор.

Към спонтанната проява на организаторите тази вечер се присъединиха наблюдаващият прокурор Дойчо Цанев и окръжният – Дичо Атанасов, които пристигнаха в казанлъшкото село и също запалиха свещ за Ванко. Хората преминаваха многократно през пешеходната пътека на центъра на Бузовград, за да изразят възмущението си от агресията на пътя и в очакване на справедлива присъда за убиеца на детето.

След като посетиха мястото на инцидента от 11 ноември, където бе прегазено момчето, гражданите блокираха пътя към с. Розово.

На 16.11.2022 г. Кметство с. Бузовград обявява еднодневен траур в памет на починалия Ванко. В утрешния ден е и неговото погребение.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram