Бракониери ще плащат солени глоби за риболов на Копринка

Група от над 10-на души са арестувани от началото на седмицата след поредни среднощни акции на членове на ЦРОО на язовир Копринка. За това известяват в социалните медии представители на организацията. „Третата група от 7 прабългарина са в джаза заедно с тартора на групичката. Хем са ви предупредили преди два дни, че нещата не са окей като ви хванем, но вие явно сте взели нещата на шега“, посочват от ЦРОО.

„Тъжна, грозна, отвратителна гледка, но за жалост в България е така. Епизод пореден, но при нас ОТКАЗВАНЕ НЯМА. Ще си играем на котка и мишка, докато не приключи всяка една ТВАР, която нарушава еко системата на този прекрасен язовир. Измина един месец от последната ни среща, но не с тези красавици, този път други. Обаче днес дойде и техния ред“, коментира един от представителите на Рибно-опазващата организация Пламен Димитров.

Благодарение на МВР Казанлък брониерите са били установени и глобени с актове от 4 цифрени суми. От ЦРОО благодарят за съдействието и на ИАРА Стара Загора.

„Рибата, която не успяхме да върнем жива във водата, отново ще бъде дарена на Зелени Балкани, да хранят рибоядните животни“, пояснява Димитров.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *