Благодарение на „Куленци“ ще бъде осигурена люлка за деца с увреждания в парк „Розариум“, но трябват още малко усилия

2500 лева са събрани от благотворителния концерт на ОУ „Кулата“ „Да играем заедно“, част от проекта „Различните деца на България“, който се проведе на 16 април в залата на НЧ „Искра-1886“. В подкрепа на децата с увреждания в казанлъшкото училище тече кампания за закупуване и монтаж на специализирана люлка за деца в инвалидни колички. Необходимата сума е 8 460 лева.

По сметките на фондацията „Можем заедно“ тези дни са постъпили още 220 лева и така равносметката за седмицата на „куленци“ е близо 3 000 в полза на каузата, зад която застана казанлъшкото училище. Инициативата бе на Обществения съвет към Основно училище „Кулата“.

Събраната сума до момента е 6 682 лева. Нужни са още близо 1800 лева, за да успее кампанията. Усилията за набирането на средства ще продължат, посочи Янко Янков от Обществения съвет към Основно училище „Кулата“. Люлката вече е поръчана. Тя ще бъде доставена скоро, а намеренията са тя да бъде монтирана на 1 юни за Деня на детето в парк „Розариум“.

Люлката ще бъде разположена до детските площадки, за да могат и децата с инвалидни колички да намерят място в зоните за игра до своите връстници. Инициативата има одобрението на Община Казанлък, а дейните родители на учениците от „Кулата“ се надяват усилията им да намерят широка подкрепа от страна на казанлъшката общественост.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *