Борис Кърчев (ГЕРБ): Ще работя за намиране на начини, средства и партньори за изграждане на плувен спортен комплекс в Казанлък

„Ако бъда избран за общински съветник, ще работя за намиране на начини, средства и партньори на общината за реализиране на плувен спортен комплекс на територията на град Казанлък. Това е съоръжение, необходимо за спорт и рехабилитация на хора от всички възрасти”, заявява Борис Кърчев – кандидат за общински съветник от ГЕРБ, по-известен сред казанлъшката общественост като организатор на две кампании – „Избери кауза и промени Казанлък“ и „Талантите на Казанлък“, чрез които в рамките на 18 месеца бяха подпомогнати много културни организации, сред които читалищата в гр. Крън и с. Енина, Общинска библиотека Искра, ОДК „Св. Иван Рилски“ и редица спортни клубове.

Най-голямата гордост на 42-годишния магистър електроинженер е финансиране реставрацията на скулптурата „Тракийката“ на Доко Доков, разположена в центъра на Казанлък. За Борис Кърчев едно от големите постижения на общината в мандат 2011-2015г. са резултатите в посока  съхраняване на духовността и утвърждаване на празниците в общината.

„Утвърдена е нова практика за Културния календар на общината – надграждане и обогатяване на основните събития, които създават традициите на града и определят визията на културния живот. Създаден е фонд „Читалища“ на стойност 30 000 лв., който финансира читалищните формации. Променена е методиката за разпределение на субсидията за читалищната дейност. Така се стимулират читалищата да работят с повече инициативи. Отделен е финансово и административно общински театър „Любомир Кабакчиев“ от читалище „Искра“ и му е предоставена нова административна сграда и репетиционна зала. Това му дава свободата да разполага с наличните средства и да формира свой бюджет”, посочва  кандидатът за общински съветник от гражданската квота на ГЕРБ Борис Кърчев. Той определя като уникална възможността Празникът на розата в Казанлък да бъде вписан в списъка с нематериалното наследство на ЮНЕСКО. „Община Казанлък работи усилено в посока реклама и маркетинг на туристическия продукт „Долината на розите и тракийските царе“. Ако искате в Община Казанлък да се случват още хубави неща, гласувайте за нас! За кмет на Общината, за общински съветници и кметове на населени места с номер 19 в интегралните бюлетини!”, призовава Кърчев.

Купуването на продаването на гласове е престъпление!

 

Пресцентър ГЕРБ-Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram