Борис Керанов с дебютна авторска песен

„Дано останат“ е авторската песен на музиканта и наш съгражданин Борис Керанов, която имаше своята премиера днес, 11.11.2022 от 11.00 ч., както беше обявено по-рано от самия Борис. Забележителен творчески състав стои зад цялостния музикален продукт. Автор на текста е Петър Москов, музиката е на Пенко Станчев, а аранжиментът – на Красимир Гюлмезов.

В песента се акцентира върху съдбата младите български момичета, които в търсене на по-добър живот, напускат родината, откриват своя рай някъде навън, но идва време „помъдрели“ отново да се завърнат в родните си места.

През 2021 г. Борис Керанов направи дует с пианиста и носител на множество награди от международни конкурси Виктор Владков, представяйки кавър на песента „Ела“ на БТР. Двамата направиха собствен аранжимент, подкрепени от музикалния педагог от Казанлък Стефка Денева, преподавател по пеене към читалище „Искра“. Видеоклипът към кавъра „Ела“ на БТР беше представен за деня на влюбените -14.02.2021г. Малко след това Борис Керанов изпя и песен за град Казанлък, написана от Иван Дундаков.

Борис е сериозен в намеренията си да се занимава с музика и вече е ясно името на новия му проект. В разговор с екипа ни казанлъчанинът сподели, че текстописец на втората песен, която подготвя, отново е Петър Москов, а композитор на музиката към парчето „Виртуална реалност“ е Краси Гюлмезов. В момента Керанов набляга на своето музикално образование. В свободното си време посещава в София известния музикален педагог Лили Ватева.

Провокативната фотосесия пък, която наскоро направи и разпространи в личния си профил във Фейсбук, е дело на казанлъшкия фотограф Пламен Ганчев.

Винаги нося Казанлък в сърцето си, признава ни талантливият музикант, бивш атлет и носител на множество награди от спортни форуми. Уви, музиката побеждава любовта към спорта и изглежда ще виждаме Борис Керанов все по-често да се изява на творческата сцена, предвид сериозните му заявки за кариера. Екипът ни му желае успех и попътен вятър!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram