БМЧК Казанлък стартира информационна кампания за приемната грижа

В област Стара Загора стартира третата Национална доброволческа информационна кампания в подкрепа на приемната грижа (за привличане на приемни родители) под надслов „Всички имаме грижата“.
Кампанията е организирана от Българкият младежки Червен кръст и ще обхване четири града в областта – Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево. Тя е част от „Програмата за предоставяне на услуги и подкрепа на деца и млади хора, напускащи социалните институции“, реализирана с финасовата помощ на фондация „Велукс“ и в партньорство с Международната Федерация на Червения кръст и Червения полумесец, Зона Европа.
Инициативата израства от дългогодишния опит на общинските клубове на БМЧК в подкрепа на децата в нужда и от убеждението, че единствено разгръщането на мрежи от подходящи социални услуги в общността може да им предложи среда и грижа, близки до семейната.
В Стара Загора кампанията ще стартира утреq на 13 септември, с организирани забавни, състезателни игри с деца. За Казанлък датата ще бъде допълнително уточнена, като инициативата ще бъде съгласувана с Община Казанлък и се състои в края на септември или началото на октомври. Мястото на провеждане на кампанията ще бъде парк „Розариум“.
От областната структура на БЧК съобщиха, че вече са проведени обучения по приемна грижа на доброволци от четирите града в областта, в които ще се осъществи кампанията.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram