Близо 300 са новите семейства в Казанлъшко през 2022 година

Общо 288 двойки от община Казанлък са сключили граждански брак през 2022 година, съобщи за БТА Пламена Терзиева, главен експерт „Радостни и тъжни обреди“ в дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) към местната администрация. До края на годината няма заявени други сватби, допълни тя. 

Двойките, които са си казали „да“ през тази година, са с над 30 повече от предходната 2021. Тя допълни, че през летните месеци традиционно има повече бракосъчетания. 

На 22 февруари т.г., която е една от най-предпочитаните дати за сключване на брак през годината заради символиката на цифрите – 22.2.22, в Казанлък са се подписали пет двойки, посочи още Терзиева. 

Както БТА писа, за шеста поредна година по инициатива на кмета Галина Стоянова в Казанлък се състоя и общ ритуал по сключване на граждански брак на двойки, които отбелязват 50 години съвместен живот през настоящата година. По данни на ГРАО общо 240 семейства от общината са сключили граждански брак през 1972 година, а почти сто от тях отбелязаха заедно своята Златна сватба на 12 декември. 

БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram