Блестящ успех на възпитаници на Елена Юлиянова, с три първи места и Специална награда от международен музикален конкурс

Още не са отшумели емоциите, аплодисментите и възторжени отзиви след запомнящия се  „Юбилеен концерт” на учениците от клавирния клас на Елена Юлиянова, а неуморните таланти от СУ „Екзарх Антим І” и ШИ „Емануил Манолов” при Читалище „Искра“  постигнаха поредния отличен резултат на международен музикален конкурс в Перник, организиран от Община Перник, Общински комплекс „Дворец на културата” и Обединена школа по изкуствата се проведе от 27 до 29 април в град Перник.

За първи път на конкурсната на сцена на този музикален форум се представиха учениците от класа по пиано на Елена Юлиянова Тома Вълков, Адриана Узунова и Александра Симеонова. Резултатът, постигнат от младите таланти, е повече от забележителен – три първи награди, спечелени от Тома, Адриана и Александра  в техните възрастови групи.

Най-големият успех в категория „А” – специална награда на Областния управител  на област Перник „За най-ярко представил се участник в категория „А” постигна 14-годишната прекрасна казанлъшка пианистка Адриана Узунова. За нея това е третото, най-високото отличие, спечелено на национални и международни конкурси в България само през този творческия сезон.

Специална Грамота „За принос в откриването и развитието на млади таланти” бе връчена и на музикалния педагог г-жа Елена Юлиянова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram