Благотворително за Галя

Коледна благотворителна проява в Хуманитарна гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий“ събра в една кауза ученици, преподаватели, политици.

По идея на преподавателката от ХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ Татяна Рахманлиева, ученици и учители поднесаха своите топли коледни пожелания и подаръци на 15-годишната възпитаничка на учебното заведение Галя Димитрова, която страда от ретролентална циброплазия. Това е заболяване, което поразява зрението. Уврежданията се изразяват в понижена зрителна острота и стеснено зрително поле.

Коледната проява в актовата зала на Хуманитарната гимназия откри училищния рок състав, а в концерта участваха още част от танцов състав „Арсенал“, КСТ „Киара Н“ при НЧ „Искра“, ВГ „Искрица“. Театрална трупа на гимназията изигра пред публиката хумористични сценки, а самата Галя Димитрова зарадва съученици и гости на проявата, включвайки се в програмата на тържеството.

В приветствието си към младежите от Хуманитарната гимназия „Св. Св.Кирил и Методий“директорът Слави Радев благодари на ученическия съвет и педагогическата колегия за чудесната идея и поощри повече такива хрумвания за в бъдеще. Гости на училищното тържеството бяха зам. областният управител Петко Карагетлиев и Царица Роза 2011г. Симона Петкова, бивш възпитаник на гимназията, която връчи от свое име подаръци за семеството на незрящото момиче.

Наскоро родителите Светла и Николай Димитрови с трите им деца – Нина, Галя и Васко, станаха герои в едно от първите предавания на телевизионната водеща Наталия Симеонова „Предай нататък“. Семейството живее в Казанлък в общинско жилище. Родителите се грижат за трите си деца, като двете момичета – Нина и Галя, са близначки на 15 години, а Васко е на 6.5 години. Близначката на Галя-Нина страда от детска церебрална парализа, епилепсия и синдром на Уест. Светла и Николай са се посветили на децата си. Бащата работи в „Арсенал“ АД и е изключително грижовен съпруг и баща. Майката е неотклонно до близначките, обгрижва ги, помага на Галя за училище и денонощно е до Нина.

В навечерието на Коледните празници кметът на Казанлък Галина Стоянова направи красив жест, като връчи на семейството ключа на чисто ново общинско жилище.

На 29 декември 2012 г. в предаването на Наталия Симеонова „Предай нататък“ отново ще се заговори за добрите хора в Казанлък. В този ден ще бъдат излъчени и кадрите от кметския кабинет, в който семейство Димитрови бяха приятно изненадени от щедрия подарък на Община Казанлък.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram