Благотворителна фотосесия за малката Мартина

Събитието в Казанлък е навръх Цветница, 1 април, от 15.00 до 18.00 часа в парк „Розариум“, съобщават неговите организатори.

Бебето Мартина се нуждае от финансова помощ в битката с левкемията. Всички средства, събрани от фотосесиите, ще бъдат преведени по нейната сметка, заявяват инициативните млади хора, заели се да помагат.

„Тази история силно ни развълнува и ще се радваме ако успеем заедно да помогнем на едно малко същество да порасне щастливо. Повече информация за малката Марти и дарителската сметка може да намерите тук, а ние ще се радваме да ви видим в неделя“, написа във Фейсбук един от инициаторите на благотворителната проява в Казанлък Пламена Атанасова.
Такива кампании, в подкрепа на Мартина, има в цялата страна, даряват и сънародниците ни в САЩ.
Малката Мартина Петрова е кърмаче с остра лимфобластна левкемия и се нуждае от спешна помощ!

Тежката й диагноза е открита през месец ноември 2017 година, когато тя е само на 2 месеца. След вдигане на висока температура е направена пълна кръвна картина и от изследванията ѝ се разбира, че левкоцитите са много над нормата.

От тогава до днес семейството полага необходимите грижи за лечението на Мартина. Когато едно бебе заплаче, то обикновено се нуждае от нова пелена, гладно е или му се спи, докато при малката Мартина никога не се знае дали проблемът не е по-сериозен.

Шансовете на Мартина не са големи в началото, но малката борбена принцеса показва, че е войн и с помощта на лекарите и семейството си се пребори за живот. За щастие, заболяването в момента е в ремисия, но лечението трябва да продължи най-малко две години.

До 25 март Мартина се лекува в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Царица Йоанна – ИСУЛ“ ЕАД. Лекарите препоръчват лечението да продължи в чужбина. Крехката възраст на Мартина я прави още по-рискова към заболяването и всеки ден на адекватно лечение е от значение и е животоспасяващ!

Благодарение на събраните до момента средства тя е в Турция, където ще продължи химиотерапията и след свеждането на бластните клетки до 0.0 ще се пристъпи към трансплантация на стволови клетки. За да може да продължи лечението си след първия етап, необходимата сума е около 100 000 евро. Сумата е огромна…

Всяко дарение е от изключително значение, както и всяко споделяне на тази кампания! 

Дарителска сметка: 
IBAN: BG68FINV91501317133190
Tитуляр: Мартина Ангел Петрова
BIC: FINVBGSF

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram