Благотворителен проект подкрепя дете, нуждаещо се от лечение

Конкурс за рисунка и ръчно изработена картичка по повод предстоящите Коледни и Новогодишни празници инициира дванадесетокласничката от Природо-математическата гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък Симона Чернева. Нейният проект, наречен „Магията на Коледната нощ“ е съобразен с учебната дисциплина „Свят и личност“.

Чрез тази благотворителна инициатива, заедно със своя съученичка, Симона иска да подкрепи лечението на малката Мелиса Шукри, която страда от детска церебрална парализа и се нуждае от скъпоструваща операция. Идеята на Симона е коледните и новогодишните картички, изработени от казанлъшки ученици, да бъдат представени на обществеността, като със събраните средства от благотворителната разпродажба се подпомогне семейството на малката Мелиса.

Всички желаещи да се включат в конкурса деца и ученици, могат да изпращат или да носят творбите си в отдел „Програми, проекти и младежка политика“ на Община Казанлък, бул. „Розова долина“ 6, Златка Стоева – 0899531306 (Отделът се намира в сградата на Общината до Центъра за информация и услуги на граждани) до 17 декември 2012 г. Специална комисия ще разгледа творбите и ще направи класиране, като първите пет от тях ще бъдат отличени с награди, осигурени от Община Казанлък. Награждаването ще се състои на 19 декември в ИМ ,,Искра“ от 17.00 часа, в мултимедийната зала на музея. В деня на награждаването всички казанлъчани, които искат да помогнат на Мелиса, ще имат възможност да си закупят от изложените , като сумата ще бъде предадена на семейството на малкото момиче. Освен това, ще бъде поставена и кутия за набиране на средства.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram