Благотворителен концерт на балет „Грация“ в ДК „Арсенал“

Голям благотворителен концерт ще изнесат в ДК „Арсенал” на 26 април от 18.30 ч. възпитаничките на Балетно-танцов център „Грация” с ръководители Алла и Юлиана Ангелови. Концертната проява малките грации посвещават на Международния ден на танца 29 април. В Програмата са включени балетно – танцови творби донесли десетки награди и Гран при на национални и международни конкурси, турнири и шампионати през 2012 – 2013 година.Със събраните от благотворителната проява средства ще бъдат подпомогнати участията на грациите в предстоящите Световни шампионати през 2013г в Италия и Англия.
Концертът на балет „Грация” бе предшестван от множество отличия на малките балерини. В Националния квалификационен турнир София Ванс фест, възпитаничките на Алла и Юлиана Ангелови спечелиха квалификаци и квоти във всички стилове и възрастови групи за Световния
танцов турнир в Англия през месец юни. Грациите на Алла и Юлиана Ангелови са отличени със златни медали с три първи места в ансамблово изпълнение, а в соло категория Михаела Белчева и Светла Колева са със сребро. В Седмия национален квалификационен турнир към Международната
танцова организация малките балерини завоюваха в раздел класически танц, соло изпълнение две първи места и  трето място. В раздел класически танц, дуети – първо място със златен медал, за ансамблово изпълнение второ място с купа. В раздел модерен танц Светла Колева завоюва второ място със сребърен медал. Балет „Грация” спечели квалификации и квоти за Европейско първенство за модерен балет и Световна купа по класически танц – Италия. Светла е в балет Грация от 12 годишна, Веселина от 1 година, а Евдокия от един месец, те а всички малки танцьорки полагат огромни усилия и труд, за да постигнат множеството успехи.
Балетна формация „Грация” бе удостоена с Гран при за международен принос на Българската танцова федерация и Гран при за съхранение на класическия танц.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram