Без вандалщина на 19 февруари!

С призив за достоен протест, в деня, в който цяла България отдава почит на паметта на Апостола на свободата Васил Левски, директорът на Художествената галерия Христо Генев се обръща към казанлъчани, които се събират за пореден ден, за да изкажат възмущението си от политиката на държавата спрямо българските граждани. Публикуваме текста без редакторска намеса:

„Свидни наши синове и дъщери, братя и сестри, достойни деца на МАЙКА БЪЛГАРИЯ !!! ПОКЛОН !!!
Не се съмнявам, че днес отново ще сме заедно на площада, защото „всеки ден ще е така до………..“. Да, скандирайте, крещете, вийте, плюйте, псувайте, надувайте вувузелите, носете яйца , домати, торбички с вода, та да излеем гнева и да измием унижението !!!
НО ИСКАМ ДА ВИ ПОМОЛЯ С ПОКЛОН !!!!
Умолявам ви: никакви пиратки , никакви бутилки , никакъв алкохол, никакви камъни, никаква грубост или насилие !!!! Сред нас има майки с деца , има възрастни – можем да нараним, можем да убием ! А повярвайте ми – няма партии, правителства, държави, няма дори идеи, които струват повече от един единствен човешки живот!
ЗАЩОТО ИЗВЪН ЖИВОТА НЯМА НИЩО !!!
Умолявам ви – НИКАКВО НАСИЛИЕ !!!
Насилието е последното убежище на страхливците! Ние не сме слаби, ние сме силни, не защото сме много, а ЗАЩОТО СМЕ ПРАВИ !!!!
СИЛАТА НИКОГА НЕ Е В МУСКУЛИТЕ !!!
И още нещо – полицията е с нас – момчета свалете качулките и маските !!! Вие не сте крадци, вие не сте криминални престъпници, вие няма от какво да се страхувате, още по – малко да се срамувате! Вие сте част от НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО НАРОДА и аз съм горд, че съм сред вас !!!
НЕ ПРЕВРЪЩАЙТЕ ГОРДОТО ДОСТОЙНСТВО В ПОЗОР !!!
На днешния паметен ден да покажем, че сме ДОСТОЙНИ СЛЕДОВНИЦИ НА АПОСТОЛА – ВАСИЛ ЛЕВСКИ !!!“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram