„Атака“ пита за безобразията в Общината

„Атака” задава въпроси. Такава бе днешната активност на партията. На пресконференцията, дадена от общинския председател Драгомил Иванов и областния-Михаил Михайлов, отекнаха питания под мотото „Безобразията, които стават в Община Казанлък”.

В ретроспекцията на възмущението на „Атака” попаднаха няколко общински съвета и няколко ръководства на общината.

Кой е виновен „дупката” на бившата Инфекциозна болница да ни струва 4 млн.лева кредит? Защо това не се обсъжда публично? Къде е гражданското общество на Казанлък? Защо „Ветроком” спира плащанията към Общината? Защо между общинските съвети от предходни мандати няма приемственост? Защо се предприемат начинания, вредни за Казанлък, като проекта за зала за волейбол? Как са похарчени 5 млн.лева за парковете „Розариум” и „Тюлбето”?, Колко е размерът на общинския дълг? Какво правят 6 млн.лева общински пари, блокирани в КТБ?

Сред серията въпроси на „Атака” имаше и някои констатации, като тази, че липсва диалог с властта, а съдебната система и бизнеса са политизирани. Прокраднаха се и съмнения в експертността на Общинските съвети, легитимирани в този им вид от суверена. Спомената бе и прокуратурата, която действала бавно и от която се очаква да даде отговори кой е виновен за безобразията. Както се очаква и да се самосезира за другинередности.

„Тези разговори, които ги водим са добронамерени, защото ние сме и трябва да бъдем коректив на властта”, заяви Драгомил Иванов.

Той недоумява защо „Атака” не е търсена за разговори от общинските съветници по повод инициативата на партията да бъде вдигнат паметник на Христо Ботев в Казанлък. Две от комисиите са настояли атакистите да предоставят подписка в подкрепа на поставянето на паметник. Освен това трябвало експерти да преценят дали е подходящо мястото Ботев да бъде увековечен в „Розариума” до големия паметник там.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram