АС Стара Загора отмени разпоредбата на параграф 1 от Правилника за организацията и дейността на ОбС Раднево, оспорена със заповед на Областния управител.

Със Заповед на Областния управител се оспори параграф 1 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Раднево, приет с Решение № 547/31.10.2013 г. на Общински съвет Раднево. Решение № 33 от 07.03.2014 г. на Административен съд Стара Загора отменя разпоредбата на параграф 1 – чл.14, ал.5 от Правилника за организация и дейността на Общински съвет Раднево, която гласи, че не може да се иска предсрочно прекратяване на пълномощията на председателя на общинския съвет, до три месеца от заседанието, на което е отхвърлено предложението.
Административен съд Стара Загора в своето решение посочва, че тримесечния период, приет в параграф 1 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Раднево не кореспондира с разпоредбата на Закона за местното самоуправление и местната администрация, като въвежда недопустими ограничения.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram