Ансамбъл „Детелини“ в подготовка за предстоящите Коледно-новогодишни празници

Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини“, гр. Павел баня, активно се подготвя за предстоящата серия от участия в рамките на Коледно-новогодишните празници в курортното селище.

На официалната фейсбук страница на ансамбъла се появи съобщение от главния организатор Кольо Кавръков, което гласи, че по покана на Община Павел баня в дните преди Коледа гости на празниците в градчето ще бъдат танцьорите от Фолклорен ансамбъл „Арсенал“, град Казанлък, който тази година чества 65-годишен юбилей. Двата състава ще си дадат среща в Зрителната зала на читалище „Напред“, като обещават запомнящ се спектакъл.

Малко по-късно, непосредствено преди Новогодишната нощ, „Детелини“ ще предложат на своята публика самостоятелен концерт, включващ както нови, така и обичани постановки на български народни танци. „От танцьорите се изисква единствено да се мобилизират преди празниците“, коментира Кольо Кавръков и умолява всички, въпреки неотложните ангажименти, свързани с училище, работа или университет, да присъстват редовно на малко оставащите репетиции. До броени дни ще е ясна и окончателната програма за Коледно-новогодишните празници в Павел баня, която е част от Културния календар на града.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram