Акция “Зима” в област Стара Загора продължава до 30 ноември

Пътните полицаи на територията на Старозагорска област продължават да проверяват оборудването на автомобилите за зимния сезон, като задължително следят за наличието на светлоотразителен триъгълник, въже, вериги за гуми, изправност на чистачки. Щателните проверки са в рамките на третата тематична част на акция “Зима”,  която стартира на 16 и ще приключи на 30 ноември.

На 1 ноември пътна полиция започна целенасочени проверки по готовността на водачите на МПС за зимата. В акция „Зима“ се следи и за традиционни нарушения като отнемане на предимство, каране с превишена скорост и др.

Тази година акцията бе разделена на три тематични дяла. От 1 до 8 ноември във фокуса на вниманието беше изправността на автомобилите, мотоциклетите. От 9 до 22 ноември пътните полицаи наблегнаха на кампания сред пешеходците и тяхната безопасност на пътя. Проверки бяха извършени на състоянието на пътните настилки, маркировката на трасетата, пътните знаци, осветеността на опасни участъци с концентрация на пътни произшествия. При нередности от полицията сигнализират местата власт или фирмите за отстраняването им.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram