Абитуриенти от МГ-то с дарение към казанлъшката болница

Зрелостниците от 12Г клас на ППМГ „Никола Обрешков“ направиха дарение в размер на 457 лева за педиатричното отделение на МБАЛ „Христо Стамболски“, гр. Казанлък. Средствата ще бъдат използвани за закупуване на предпазни средства – облекла, шлемове и ръкавици за персонала на детското отделение с цел превенция на персонала и децата от зараза с коронавирус.

Абитуриентите успяха да съберат средствата по време на специално организирания от тях мини екофестивал „Бъдеще за нашата планета“ в средата на месец февруари. Концерта в препълнената зала на Младежки дом в гр. Казанлък бе с участието на предучилищните групи на детски градини №16 „Роза“, №17 „Славейче“ и №18 „Пчелица“.

„Скромните дарения за нас имат най-голяма сила и значение! Защото дарителството е типично за хора с широки сърца, с широк мироглед и висок интелект. Дарението носи щастие на дарителя и на децата! Благодарни сме, че болницата ни бе подпомогната от тези млади и амбициозни хора с голямо бъдеще пред себе си! Те проявиха не просто благородство в името на децата, а доказаха, че с постъпките си са достойни хора! Скъпи абитуриенти, едно голямо благодаря за това, което правите! Попътен вятър!“, сподели д-р Кети Маналова, директор на МБАЛ „Христо Стамболски“.

„Успяхме да изпълним девизът ни „Помагайки на природата, помагаме и на хората“. Радваме се, че дори и скромно, дарението ни ще подпомогне казанлъшките медици в тези трудни за всички ни времена. Изключително сме щастливи и благодарни на децата от детските градини за ентусиазма им, както и на родителите, които дариха тази сума само за час.“, съобщиха координаторите на проекта „Бъдеще за нашата планета“ Мартин Георгиев и Ивайло Илиев от 12Г клас.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram