Кметовете и общинските съветници в община Гурково положиха клетва и встъпиха в длъжност

Тържествена клетва в община Гурково положиха новоизбраният кмет Кънчо Папазов, кметове на населени места и 11-те съветници от Общинския съвет за мандат 2023-2027 година, с което официално встъпиха в длъжност. На заседанието присъстваха Областният управител Ива Радева и зам. областният управител Теодора Нончева.

Заседанието започна с музикален поздрав от децата от детската градина в Гурково. Бе отслужен и тържествен водосвет за здраве и благоденствие. След като получиха удостоверенията си от председателя на Общинската избирателна комисия, кметовете и общинските съветници встъпиха официално в длъжност. Ива Радева връчи на Кънчо Папазов символичната огърлица на кмета и пожела на него и на общинските съветници успешна и ползотворна работа за благото на град Гурково и на неговите граждани. “Убедена съм, че ще изпълните всички свои обещания. Сигурна съм, че имате различни идеи как да ги постигнете, но се надявам, че имате една обща цел да бъдете в полза на жителите на общината”, каза още областния управител.

Кметът благодари на своите съграждани за гласуваното доверие и обеща да работи в консенсус и разбирателство с всички свои колеги за по-доброто бъдеще на Гурково и региона. “Искам от мое име и от името на общинските съветници да успокоя жителите на община Гурково. Всички ние, които бяхме избрани от вас, ще осигурим едно по-добро и по-достойно бъдеще за всички”, увери Папазов.

По втора точка от дневния ред съветниците преминаха към избор на председател. Предложенията за тази длъжност бяха две – Димитър Драчев и Гочо Гочев. С 8 гласа „за“ след тайно гасуване за председател на Общинския съвет бе избран Димитър Драчев.  

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram