Разместиха се редиците на ГЕРБ и „Алтернатива на гражданите“ в Общинския съвет на Казанлък

Избраните за общински съветници Борис Кърчев и Елена Николаева от ГЕРБ, Николай Ибушев и Цветан Шиков от „Алтернатива на гражданите“ са подали заявления за отказ от встъпване в правомощията на общински съветник, които са били уважени от Общинската избирателна комисия в Казанлък /ОИК/.

Оттеглянето на четиримата става три дни преди полагането на клетва в местния парламент на 10 ноември.

ОИК обяви за избрани следващите членове в кандидатската листа на ГЕРБ – Румяна Грънчарова и Иван Гитев. А от „Алтернатива на гражданите“ респективно – Иван Иванов и Добрин Драгнев.

По традиция водачът на листата на „Алтернатива на гражданите“ Николай Ибушев се оттегля от местния парламент в полза на следващия, в случая юристът Иван Иванов, за когото участието в Общинския съвет е дебют, а Шиков, който е един от съветниците с най-много мандати зад гърба си, си прави отвод, а на негово място влиза за пореден път в органа за местно самоуправление финансистът Добрин Драгнев.

Бившият депутат в мандата 2015-2019 Борис Кърчев се отказва от съветническо място, за да приеме позицията на зам.-кмет, както упорито говорят хора от кулоарите на ГЕРБ в Казанлък. Мястото му заема инж. Румяна Грънчарова – Крачева, за нея този мандат е първи.

Фармацевтът Иван Гитев отново ще е съветник на мястото на доброволно напуснала своето място в малкия ни парламент Елена Николаева. Тя все още е ученичка и за нея се твърди пак от среди в ГЕРБ, че й е обещано политическо бъдеще с отсрочка, докато натрупа опит. На което момичето склонило и отстъпило мястото си, което заслужи с преференции.

Така доминираният от инженери Об съвет на Казанлък остава с двама по-малко, но увеличава броят на адвокатите на четирима, а на икономистите на шестима.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram