Атидже Вели в Павел баня: ДПС е единствената партия с ясна визия за земеделието

Държавата ни в лицето на правителството липсва в Брюксел, за да защити националния интерес. Това каза евродепутатът от ДПС Атидже Вели пред земеделци от Старозагорска област, които се събраха в Павел Баня. В разговора участваха лидерът Мустафа Карадайъ, евродепутатът Искра Михайлова, водачът на Старозагорската листа на ДПС и зам.-председател на партията Халил Летифов и социалният експерт д-р Хасан Адемов.

Павел баня4

Вели, която е единственият евродепутат от България в Земеделската комисия на Европарламента, подробно разказа какво правят в Брюксел евродепутатите от ДПС и как помагат на бизнеса в Българя, особено на земеделските стопани.

Обаждат ни се колегите народни представители от ДПС и казват: „Колеги, за Казанлък е важно розопроизводството, важно е зърнопроизводстовото“. Ние като евродепутативеднага внасяме предложения от името на Движение за права и свободи. Знаете ли колко национални позиции получихме на правителството? Нула! В Брюксел липсва държавата, за да защити националния интерес – зърнопроизводството, възмути се Вели.

Павел баня5

Когато дойдоха на власт, „Продължаваме промяната” казаха: „Ще изкупуваме зърно, заделяме средства“. Нарушиха пазара,  секторът започна да губи. Допълнително започна да влиза зърно от Украйна и да се складира в България. Ние сме напълно солидарни с Украйна, но това не беше направено по правилния начин. То наруши вашите интереси. С колегите ми г-жа Михайлова и г-н Илхан Кючюк написахме писмо на Комисаря, за да имате антикризисно подпомагане. Комисарят ни отговори „да, българските зърнопроизводители ще получат антикризисно подпомагане.“, разказа Вели.

И попита: „Къде е нашата държава?”.

Представете си, когато във властта има хора, които знаят  и могат, какво ще бъде. Представете си, ако участваме в правителството какво ще е. Всичко колкото и тривиално да звучи опира до политиката. Когато има последователна политика, когато има разум в тази политика нещата се случват, категорична бе Вели.

Павел баня6

Тя подчерта, че по Плана за възстановяване и устойчивост, освен подпомагането за малките и средните предприятия, България имаше възможност да възстанови напоителните си системи. Така, че да не са големи загубите, а дружествата да могат да печелят, продавайки водата на разумна и приемлива цена.

Вместо това заложиха завод за батерии за един човек и зачеркнаха напояването, без да мислят за земеделието. А без земеделците няма накъде, каза Вели. И посочи, че вече 33 години ДПС отдава огромна значимост на земеделието като сектор и е единствената партия, която има ясна визия за развитието му.

Но проблемите се задълбочават и е време да ги решим заедно – с разум, отговорност и диалог. Ние ще сме при винаги при вас, за да търсим заедно решения на проблемите, увери Вели.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram