Ще се ядосат ли хората на досегашното безхаберие или ще предпочетат да търпят? ВИДЕО

Близо 80% от хората   искат някаква промяна или ново управление тук.

Моите съграждани имат проблеми, но те не са чути. Затова са и обезверени. Считат, че изборите не променят нищо.

Затова мисля, че хората съзнателно се държат да мислят ограничено.

В смисъл, че трябва да сме тихи, за да може Общината да е по- благосклонна към нас. И така се създават хора, повече удобни за управляващите.

Ако искаме да променим нещо, трябва да отидем и да гласуваме.

Това каза в интервю за предаването „Студио ХЪ“ на телевизия 7/8 Живка Железова- кандидат за кмет на община Казанлък и водач на листата с кандидати за общински съветници от „Има такъв народ“.

В разговора тя засяга поредица от наболели за гражданите на община Казанлък проблеми  като липсата на прозрачност,  продажбата на общинска собственост, нецелесъобразното разходване на обществен и финансов ресурс, търговията с гласове.

В интервюто тя коментира и статута на доскорошния Общински съвет на Казанлък, превърнал се на практика „във фиктивен орган, който само узаконява  предложенията на кмета и общинската администрация  и практически почти нулевата съпротива срещу нецелесъобразни решения.

Като такова тя посочва разходите от 80 хиляди лева, без  и материалите и суровините, дарени безвъзмездно от казанлъшки фирми  и Общината за построяването на дървения кораб „Птицеглав“., който „никога няма да вози туристи“.

Според Железова това е „една мечта,  която потъна“.

Това е един от елементарните примери на разходване на средствата, без реално да има каквато и да е потърсена отговорност или съпротива, допълва Железова.

Тя коментира  и начина, по който е правен бюджета на общината, определяйки го като „изключително небалансиран и неструктуриран“.

За кандидат- кмета  и водач на листата на „Има такъв народ“ за Казанлък Живка Железова буди недоумение и факта, че за цялото 12 годишно управление на ГЕРБ в общината на практика няма нито  един цялостен одит на Сметната палата, с изключение на годишните такива.

Според Железова, въпреки че „страхът, липсата на прозрачност в общината са голям проблем, то вече се усещало и „разчупването в тази посока от страна на гражданите“.

В града няма добър микроклимат, няма спокойствие, няма устойчивост, има феодално управление, казва в интервюто Живка Железова.

По думите й има начин, има възможности за промяна и тя минава през активно участие  на гражданите в изборния процес, които трябва да  гласуват.

Тя се позова и на анкета, направена от ПП „Има такъв народ“, за нагласите в община Казанлък.

Резултатите от нея показвали, че близо 80% от участвалите в анкетата искат някаква промяна и ново управление в Казанлък.

Има начин това да се случи.

Не знам дали ще стане на тези избори, но ще стане, категорична е Живка Железова.  

За нея и колегите й от листата, подкрепата е с номер 21 в бюлетината

Цялото интервю с кандидат за кмет на община Казанлък и водач на листата с общински съветници от ИТН Живка Железова, чуйте ТУК:

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram