Мартин Димитров: Напълно е възможно датата за приемане на еврото да не е 1 януари 2024 г., а по-късно


От 1 юли мярката за подкрепа от 25 стотинки на литър гориво трябва да стартира за най-евтините горива – бензин и дизел. Обсъжда се отстъпката да се предоставя с представяне на талон и записване на регистрационния номер“. Това каза за предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS Мартин Димитров, енергиен експерт и депутат от „Демократична България“.

„България трябва да се движи по пътя на възприемане на еврото – носи повече сигурност, инвестиции и икономически растеж. Отсега трябва да започнем с техническата подготовка, както и да правим анализи. Нужна е и информационна кампания, защото цари масова дезинформация и всяване на страхове. Напълно е възможно датата за приемане на еврото да не е 1 януари 2024 г., а по-късно. Критерият за инфлация позволява по-широко тълкуване и трябва да сме готови. Забавянето не е фатално, трябва да сме готови“, каза още Димитров.

За него министър Константинова не е права за бежанците, защото бягащите от войната не заслужават такова отношение: „Няма право да си изпусна нервите. Усилията трябва да бъдат насочени към предлагане на решения за тях, те са жертвите и трябва да бъдат интегрирани. Не толкова да им бъдат давани помощи, колкото работа. Контрапродуктивно е да се иска оставката й.“/КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Мартин Димитров: Напълно е възможно датата за приемане на еврото да не е 1 януари 2024 г., а по-късно

  1. Колкото по-късно – толкова по-добре. Да имаме време да видим тенденциите в Евросъюза в една напълно нова икономическа реалност и да вземем доброто за страната дългосрочно решение въз основа на трезв икономически анализ, а не на емоции и геополитически ангажименти. Най-добре – след допитване до българския народ!

Comments are closed.