Кристиан Вигенин, БСП: Управлението на ГЕРБ беше изключително корумпирано

Ефектът на заплахите и санкциите по отношение на Русия няма да доведе до промяна в тяхната позиция. Необходимо е да се засилят дипломатическите усилия

„За БСП няма никакво съмнение, че управлението на ГЕРБ беше изключително корумпирано. Ние сме подавали поредица от сигнали, особено през последните 5 години и на почти всички от тях не беше обърнато никакво внимание. Ще дойде времето, когато всяко едно от тези неща ще бъде разследвано, дори и да не е с този главен прокурор.” Това заяви заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от „БСП за България” Кристиан Вигенин в ефира на БНТ.

„Очевидно има проблеми, които са свързани с функционирането на някои от институциите. Това не е нещо ново за нас. Ние очаквахме подобна съпротива от прокуратурата”, заяви социалистът по отношение поведението на прокуратурата относно ареста на Борисов и повдигнатите обвинения срещу Асен Василев.

Вигенин изтъкна, че грешките трябва да бъдат наказвани и всеки ще получи възмездие. „Хората, които години наред трупаха милиони на гърба на народа ще си получат заслуженото”, категоричен бе той.

По темата „за“ или „против“ санкции срещу Русия заместник-председателят на БСП каза, че социалистите имат принципна позиция против налагането на санкции, защото до момента те винаги са се оказвали безрезултатни.

„ЕС и НАТО правят всичко по силите си, за да подкрепят Украйна в тази война. Все пак има разумни граници, по които можем да работим и въздействаме. Както и днес стана ясно от срещата на върха, НАТО няма намерение със сила да налага контрол върху въздушното пространство на Украйна, защото това на практика ще означава трета световна война”, посочи още депутатът от левицата.

Според него солидарността с украинците, които са напуснали родината си в търсене на спасение от войната, е на ръба на възможното, което ЕС може да направи и в това отношение Украйна не може да иска нищо повече.

В заключение Кристиан Вигенин бе категоричен, че изгонването на 10 руски дипломата от страна на Министерството на външните работи е довело до допълнително затруднения на дипломатическите ни отношения с Русия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram