Коалиция „ПП-ДБ“ ще постави спорта сред приоритетите на община Казанлък, а целите са мултифункционална зала и професионален футбол

Днес на обширна пресконференция в БТА представители от Коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България” представиха своите  конкретни мерки за развитието на спорта, образованието, младежките дейности и културата в Казанлък. Пресконференцията бе открита от кандидата за кмет на общината Алекси Алексиев. Участници бяха и кандидатите за общински съветници Иван Лапчев, Георги Стоянов, Георги Григоров и Методи Маринов.

„Ще работим да създадем повече игрища в междублоковите пространства и парковете и ще се опитаме да работим активно с децата в ученическа възраст, за да запалим искрата за спорта. Ще направим така, че известни спортисти да гостуват в училищата. Планираме да се отворят спортните игрища на учебните заведения“ – заяви Георги Стоянов, дългогодишен спортен журналист.

Методи Маринов – бивш експерт спорт в Община Казанлък, сподели: „В краткосрочен план планираме изграждане на два физкултурни салона в ПМГ „Никола Обрешков и ПХГ„Св. Св. Кирил и Методий“. Освен в града ще се обърне внимание и на изграждане на спортни площадки в другите населените места. Ще поискаме средствата за спорт да достигнат до 1 % от бюджета.“

Мултифункционална зала и ремонт на Колодрума са сред приоритетите.

Освен юношески спорт, ще се опитаме да подпомогнем и изграждането на професионални клубове, допълниха още от ПП-ДБ.

„В момента младите хора между 20 и 30 години липсват, защото няма мерки за насърчаване в обществения и икономическия живот. Необходимо е да разработим стратегия и да създадем място, където младите да се срещат и обменят идеи. Нека да дадем възможност на младежите да кажат какво искат“- каза Георги Григоров, който продължи и с темата образование.

„Последните резултати след 7 и 10 клас имаме 2 училища в топ 150, а всички други от община Казанлък са назад в класирането и дъното на класацията. Успяхме да санираме училищните сгради, но липсва душата, подхода към преподавателите и добрите примери. Затова искаме активна работа с директорите да прегледаме средата. Трябва ясно да застанем зад тази кауза и да подобрим сътрудничествата между училищата“-сподели Григоров.

„Темата е много голяма, но ние си поставяме за цел да направим фармацевтичен филиал на Тракийския университет в Казанлък“- завърши темата за образование Алекси Алексиев.

Подкрепете ни с №66 в бюлетините за кмет и общински съветници на община Казанлък!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram